Cum ne mentinem fardul pe pleoape intreaga zi?

Totul despre machiaj, produse noi si tehnici de aplicare

Moderator: Octavian

Cum ne mentinem fardul pe pleoape intreaga zi?

Mesajde symona.nedelcu » 10 Sep 2010 11:51

Machiajul pleoapelor este foarte important, deoarece ochii definesc chipul printr-o simpla expresie. Privirea cu ajutorul culorilor denota mister, indrazneala sau dimpotriva, inocenta. Pentru a obtine astfel de rezultate machiajul ochilor trebuie sa fie impecabil. Pentru ca un fard sa reziste cat mai mult pe pleoape aceste trebuie ales cu foarte mare grija. Exista o varietate de texturi, nuante care reactioneaza diferit pe piele in functie de tipul de ten. De exemplu, tenul gras secreta mai mult sebum, de aceea fardul se strange deseori pe pleoape oferind un aspect inestetic. Pentru a inlatura acest inconvenient se aplica foarte putin fond de ten sau o baza de machiaj pe pleoape si se intinde bine. Se estompeaza cu un servetel surplusul si se fixeaza apoi cu un strat de pudra compacta sau cu un fard intr-onuanta apropiata tenului. Abia apoi se aplica fardul de pleaope in nuanta dorita care va rezista mai mult daca are o baza solida. In ceea ce priveste nuanta aleasa eu optez pentru nuante cat mai naturale: bej, sampanie, crem, roz-piersica sau nuante deschise de brun.
symona.nedelcu

Re: Cum ne mentinem fardul pe pleoape intreaga zi?

Mesajde aureliaeftene » 10 Sep 2010 18:51

Eu nu folosesc un truc deosebit pentru mentinerea fardului de pleoape .Nu folosesc nici o crema si fardul rezista {sunt norocoasa in privinta asta}.Am avut si momente in care aplicam crema pentru ochi si fardul nu rezista mai mult de cateva ore.
aureliaeftene

Mesajde ada90 » 16 Sep 2010 14:51

Trebuie sa folosesti un primer pentru ochi si gata.Culoarea e mult mai accentuata si rezista.Cele mai bune sunt, din experientele fetelor de pe bloguri, cel de Too Faced si Urban Decay.Costa in jur de 60 ron.Am de gand sa imi iau unul cat de curand.Ma enerveaza faptul ca fardul de pleoape nu rezista sau se strange in pliurile pleoapei.
ada90

Mesajde denisse » 16 Sep 2010 15:10

folosesc fard de pleoape doar la ocazii speciale sau cand am chef sa ma machiez... nici la mine nu rezista prea mult fardul insa ma dau cu fond de ten si putina pudra si rezista , nu stiu daca si la voi rezista astfel :D
denisse

Mesajde Floppy » 19 Sep 2010 23:51

ada90 scrie:Trebuie sa folosesti un primer pentru ochi si gata.Culoarea e mult mai accentuata si rezista.Cele mai bune sunt, din experientele fetelor de pe bloguri, cel de Too Faced si Urban Decay.Costa in jur de 60 ron.Am de gand sa imi iau unul cat de curand.Ma enerveaza faptul ca fardul de pleoape nu rezista sau se strange in pliurile pleoapei.

Din cate am mai auzit de la fete, sunt bune si primerele Radiant de la Revlon si cele de la Manhattan (acesta se gaseste in magazinele DM) - acestea au preturi mai bunicele - pana in 30 ron ;)
Floppy

Mesajde ada90 » 21 Sep 2010 13:50

Floppy scrie:
ada90 scrie:Trebuie sa folosesti un primer pentru ochi si gata.Culoarea e mult mai accentuata si rezista.Cele mai bune sunt, din experientele fetelor de pe bloguri, cel de Too Faced si Urban Decay.Costa in jur de 60 ron.Am de gand sa imi iau unul cat de curand.Ma enerveaza faptul ca fardul de pleoape nu rezista sau se strange in pliurile pleoapei.

Din cate am mai auzit de la fete, sunt bune si primerele Radiant de la Revlon si cele de la Manhattan (acesta se gaseste in magazinele DM) - acestea au preturi mai bunicele - pana in 30 ron ;)

Super:)sunt si mai ieftine:>
ada90

Mesajde elishoru_21 » 24 Sep 2010 20:10

Eu orice fard as folosi mi se strange si arata oribil pe pleoape...ocolesc sa folosesc farduri de pleoape :(
elishoru_21

Mesajde somehowdifferent » 23 Iun 2011 08:36

Presupun ca iti dai deja cu fond de ten pe pleoape.Daca nu adera,foloseste un primer.Nu uita ca inainte sa aplici sa elimini excesul de fard,lovind usor pensula.
Daca ai incercat deja toate metodele propuse,incepi cu machiajul ohilor,adica aplici fond de ten si/sau primer doar pe pleoape,apoi te machiezi.Dupa care stergi fardul care cade pe obraz si aplici fondul de ten pe restul fetei. O zi minunata!
somehowdifferent

Înapoi la Make-up Talk